Producten


Smeren dekvloer


Met het afsmeren van de dekvloer bedoelen we dat er een nieuwe zandcement deklaag aangebracht wordt deze heeft een dikte van gemiddeld 5 centimeter. De dekvloer wordt direct over de vloerverwarming aangebracht. De dekvloer bestaat uit een samenstelling van rivierzand en cement. Voor het afsmeren van een vloer wordt de hoeveelheid zand berekent, welke met een vrachtwagen zo dichtbij mogelijk gelost wordt. Het is verstandig om te zorgen dat u een groot zeil bij de hand heeft, zodat het zand hierop gelost kan worden.
De zandcement deklaag wordt aangemaakt met een cementmolen welke leeg gekiept wordt in een kruiwagen zodat deze het zandcement naar de lokatie kan brengen. Dit tot de vloer klaar is. Het is mischien ook raadzaam om van de route naar de woning vanaf het zand wat karton neer te leggen. Dit voorkomt rijsporen van cement, welke moeilijk te verwijderen zijn. Heeft u dit niet dan is het verstandig om met heel veel water en een harde bezem direct na de werkzaamheden het gangetje af te spoelen.
Het aanbrengen van een deklaag duurt gemiddeld 1 dag (ligt aan de oppervlakte grootte). U mag deze deklaag de eerste 24 uur niet betreden en de eerste 48 uur niet belasten, dit in verband met het uithardingsproces van de deklaag. De droogtijd bedraagt gemiddeld 6 tot 8 weken voordat u mag stoken met uw vloerverwarming. Hopend u genoeg informatie gegeven te hebben wat betreft het afsmeren van een vloer, zijn er nog vragen kunt u contact opnemen met ons kantoor.Toevoegmiddel / verharder


Cement toevoegmiddel heeft een hoge plastificerende werking, welke er voor zorgt dat het cement eng gesloten wordt. Tevens hoeft er beduidend minder water te worden toegevoegd, waardoor de droogtijd van het cement aanzienlijk wordt verkort (ca. 3 weken in plaats van 6 weken). Op circa 20 m2 met een dikte van 5 cm dient 1 liter toevoegmiddel te worden toegevoegd. Dit cement-toevoegmiddel alleen toepassen in overleg met de leverancier. Niet toepassen in combinatie met anhydriet-cement.