Producten


Algemene informatie


Op deze pagina kunt u informatie vinden over verschillende type vloerverwarming. Louis Vloerverwarming is met meer dan 20 jaar ervaring gespecialiseerd in het aanleggen en afmonteren van vloerverwarming bij zowel particulieren als grote en kleine aannemers, bouw en installatie bedrijven. Omdat wij een speciaal slakkenhuissysteem toepassen bij het installeren van vloerverwarming, willen wij u hier nader over informeren.

Op deze pagina kunt u informatie vinden over:

- Het slakkenhuis vloerverwarming systeem
- Vloerverwarming op houten vloeren
- Het budget vloerverwarming systeem
- Het standaard vloerverwarming systeem
- Het luxe vloerverwarming systeem


Het slakkenhuis vloerverwarming systeem


De belangrijkste voordelen van het slakkenhuis vloerverwarmings systeem:1. - Door middel van het laagwatertemperatuursysteem wordt er een maximale water temperatuur van 45 graden bereikt wat geen dikke benen of spataderen veroorzaakt.

2. - Met hoofdverwarming zijn er geen radiatoren meer nodig in de ruimtes met een slakkenhuissysteem.

3. - Doordat er geen radiatoren bij hoofdverwarming meer in de ruimten aanwezig zijn heeft u veel minder last van stofnesten en huismijt. Dit is een extra voordeel voor mensen met een astmatisch probleem.

4. - Door een slakkenhuissysteem met stralingsfolie, wordt er over heel de vloer een gelijkmatige warmte gecreërd. Hierdoor ontstaan er geen koude plekken in de vloer.

5. - Er wordt een zwevende vloer gemaakt door middel van folie en randisolatie, hierdoor kan de vloer los van de ondervloer en wanden uitzetten en krimpen waardoor de vloer niet zal scheuren.

6. - Door de ruimte in een slakkenhuissysteem met een laagwater temperatuur te verwarmen bespaart u ongeveer 30% op van uw stookkosten, doordat de warmte van de vloer veel langer warmte afgeeft en deze langer vasthoudt. Dat zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden en de temperatuur comfortabeler aanvoelt.

Toepassingen


Vloerverwarming wordt steeds meer toegepast. Vrijwel 70 procent van alle nieuwbouw woningen wordt opgeleverd met een vloerverwarming als hoofdverwarming. Dit houdt in dat er verder geen radiatoren in de woning aanwezig zijn. Smaken verschillen, en zo ook wat betreft uw vloer. De één wil graag een parket vloer waar de ander voor een natuursteen vloer kiest.

Voor vrijwel iedere situatie is er een vloerverwarming systeem wat daar zonder probleem bij aan sluit. Daar waar de water temperatuur van Louis Vloerverwarming systemen niet hoger dan 45 graden Celsius komt is het toepassen van hout, natuursteen, grind etc geen enkel probleem. Er moet alleen rekening gehouden worden met het vloerverwarming systeem in combinatie met de afwerking, zodat u genoeg capaciteit van uw vloerverwarming kan krijgen.

Vloerverwarming op houten vloeren


Vloerverwarming kan vandaag de dag in de meeste situaties ook op houten vloeren geplaatst worden. Voor vloerverwarming op houten vloeren hebben wij een speciaal product. Tempex drukplaten met noppen voor de vloerverwarming. Deze platen zijn in verschillende diktes te verkrijgen. Van 3 tot 5 centimeter tempex. Door de verharde toplaag van de platen worden de noppen niet kapot gelopen. Tevens is dit systeem in elkaar te klikken wat zorgt voor een makkelijke verwerking van zowel de platen als de vloerverwarming slang. Wel moet er rekening gehouden worden met een toevoegmiddel wat door het zandcement gemixt moet worden en een bouwstaal mat welke op de platen over de vloerverwarming heen gelegd moet worden. Dit zorgt ervoor dat de vloer flexibel maar toch sterk wordt om te voorkomen dat de vloer door gaat scheuren.


De verschillende systemen:


Budget systeem


De aansluitkosten om de vloerverwarming op de bestaande CV installatie te installeren zijn bij deze budget systemen niet meegenomen in de calculatie. Hiervoor kunt u bij uw eigen CV-installateur terecht, of tegen een meerprijs kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Voor voorwaarden of prijsindicaties kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Beugelen op bouwstaal


Deze verwarming wordt gelegd zonder stralingsfolie. De vloerverwarming wordt met ty-raps op een bouwstaalmat vastgezet, dit zorgt ervoor dat er voldoende capaciteit geleverd wordt om de vloer te verwarmen met circa 75 / 110 watt/m2. Er wordt in deze situatie ook geen slangen langer dan 90 meter gebruikt. Met dit systeem duurt het wat langer om de vloer optimaal op te warmen. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale vloerverwarmingsbuis met een diameter van 16x2 millimeter. In deze situatie is het wel mogelijk dat de vloer sneller afkoelt doordat er direct contact is met de ondervloer.Frezen


Deze verwarming wordt in de bestaande dekvloer gefreesd. De vloerverwarming wordt om de 15/17 centimeter verlegd, dit zorgt ervoor dat er voldoende capaciteit geleverd wordt om de vloer te verwarmen met circa 75 / 95 watt/m2. Een hoofdverwarming op basis van infrezen is in feite een veredelde bijverwarming, waarbij de temperatuur van het water van de vloerverwarming maximaal tot circa 55 graden Celsius wordt ingesteld. Het betreft hier geen laagwater systeem, maar een gewone vloerverwarming. Met deze temperaturen kunnen wij dit systeem als hoofdverwarming gebruiken. Er wordt in deze situatie geen slang langer dan 90 meter gebruikt. Met dit systeem duurt het wat langer om de vloer optimaal op te warmen. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale vloerverwarmingsbuis met een diameter van 16x2 millimeter. In deze situatie is het wel mogelijk dat de vloer sneller afkoelt doordat er direct contact is met de ondervloer. De garantie van de vloer is beperkt omdat er geen garantie op een bestaande vloer geleverd kan worden. Bij dit systeem dienen de sleuven dichtgesmeerd te worden met flexibele tegellijm, als de vloer getegeld wordt. Raadpleeg hiervoor uw tegelzetter. Bij iedere andere bedekking dient de vloer geëgaliseerd te worden.Beugelen


Deze verwarming wordt gelegd zonder stralingsfolie. De hoofdverwarming wordt om de 12 centimeter met beugels vastgezet, dit zorgt ervoor dat er voldoende capaciteit geleverd wordt om de vloer te verwarmen met circa 75 / 110 watt/m2. Dit zorgt voor een comfortabele vloer. Er worden in deze situatie ook geen langere slangen dan 90 meter gebruikt. Er wordt in deze situatie ook geen slangen langer dan 90 meter gebruikt. Met dit systeem duurt het wat langer om de vloer optimaal op te warmen. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale vloerverwarmingsbuis met een diameter van 16x2 millimeter. In deze situatie is het wel mogelijk dat de vloer sneller afkoelt doordat er direct contact is met de ondervloer.
Standaard systeem


Zwevende vloerconstructie op stralingsfolie


Deze verwarming wordt gelegd op een gewapende aluminium stralingsfolie. Deze verdeeld de warmte en zorgt voor een zwevende vloer in combinatie met de randisolatie tusen de vloer en muur. Hierdoor kan de vloer ´werken´ en heeft de vloer de ruimte om uit te zetten en te krimpen met opwarmen en afkoelen. De hoofdverwarming wordt om de 10 centimeter op een bouwstaalmat vastgelegd met ty-raps, dit zorgt ervoor dat er genoeg capaciteit geleverd wordt om de ruimte te verwarmen met circa 100 / 150 watt/m2. De vloer houdt warmte langer vast, hierdoor kan de energie besparing wel oplopen tot 30 procent. Er wordt in deze situatie geen slang langer dan 90 meter gebruikt. Dit zorgt voor een snelle opwarming van de ruimte. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een speciale gekeurde vloerverwarmingsbuis met een diameter van 18x2 millimeter, zodat er genoeg warm water door de vloerverwarming kan stromen voor de gewenste capaciteit.Luxe systeem


Zwevende vloerconstructie op isolatiefolie


Deze verwarming wordt gelegd op een isolatie folie. Deze verdeeld de warmte en zorgt voor een zwevende vloer in combinatie met de randisolatie tusen de vloer en muur. Hierdoor kan de vloer ´werken´ en heeft de vloer de ruimte om uit te zetten en te krimpen met opwarmen en afkoelen. De hoofdverwarming wordt om de 10 centimeter op een bouwstaalmat vastgelegd met ty-raps, dit zorgt ervoor dat er genoeg capaciteit geleverd wordt om de ruimte te verwarmen met circa 150 tot 175 watt/m². Door de dikte van de isolatiefolie houdt de vloer de warmte langer vast omdat deze geen koude inval heeft van de constructie vloer, hierdoor kan de energie besparing oplopen tot wel 30 / 50 procent. Er wordt in deze situatie geen slang langer dan 90 meter gebruikt. Dit zorgt voor een snelle opwarming van de ruimte. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een speciale gekeurde vloerverwarmingsbuis met een diameter van 18x2 millimeter, zodat er genoeg warm water door de vloerverwarming kan stromen voor de gewenste capaciteit. Door de hoge isolatiewaarde en capaciteit is dit systeem ideaal voor iedere toepassing wat betreft het afwerken van uw vloer (hout, grind, steen, tegels etc). Het is wel raadzaam om bij uw leverancier te controleren of het product ook geschikt is voor vloerverwarming. In een normale situatie, waarneer een vloer niet extra geisoleerd wordt is de dikte van de dekvloer circa 5 cm. In deze situatie is de normale dikte circa 7 cm. Dit kunnen wij terug brengen naar een dike van 5 cm door middel van een cement toeslag middel welke de vloer steviger en flexibeler maakt. Kijk op de website voor meer informatie, onder rubriek informatie bij onderdeel afsmeren / dekvloeren. Dit systeem is inclusief verleg patroon. Dit in verband met het afzonderlijk kunnen regelen van de ruimtes. De ruimte regeling zelf is niet inbegrepen maar wel een optie.Hopend u genoeg informatie gegeven te hebben wat betreft het toepassen van vloerverwarming, zijn er nog vragen kunt u contact opnemen met ons kantoor.